Строс-Кан с белезници, заплашват го 20 години затвор

Понеделник, 16 Май 2011 09:17 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

stro_40712Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ)Доминик Строс-Кан бе изведен от полицейския участък в Ню Йорк, където бе държан от събота, предаде Франс прес.

С белезници на ръцете, 62-годишният Строс-Кан, който е обвинен в сексуално насилие срещу камериерка в хотел, бе откаран с кола в неизвестна посока. Той не каза нищо пред многобройните журналисти, които го чакаха да излезе.

Адвокатът на Строс-Кан Уилям Тейлър съобщи малко по-рано, че неговият клиент се е съгласил да се подложи още в неделя вечерта (местно време) на поисканата от прокуратурата съдебна експертиза с цел събиране на доказателства по случая.

Доминик Строс-Кан "е уморен, но е добре", каза лаконично Тейлър. Той даде да се разбере, че неговият клиент ще се защитава здраво.

Шефът на МВФ ще се яви в 10.30 ч. (17.30 ч. българско време) пред съда в Ню Йорк, за да отговаря по обвинения в сексуално насилие срещу камериерка.

Говорител на полицията заяви, че Строс-Кан не се ползва с дипломатически имунитет, отбелязва БТА.

Адвокатите на шефа на МВФ съобщиха, че той ще пледира невинен по предявените му обвинения.

Доминик Строс-Кан може да бъде осъден на 20 години затвор.

Нюйоркската полиция потвърди, че е получила разрешение да вземе ДНК-проби от дрехите на Строс-Кан, предаде Франс прес, като се позова на неин говорител.

Цитираният говорител допълни, че полицията иска да получи разрешение и за преглеждане на тялото на Доминик Строс-Кан, по-конкретно за да потърси следи от одраскване.

Източник, близък до МВФ, обясни, че международната институция иска да види първо какво решение ще вземе съдията по случая. Ситуацията не е проста, обобщи друг източник, близък до МВФ.

Функциите на Строс-Кан ще бъдат поети временно от неговия първи заместник - американецът Джон Липски.

Жената, която разпозна официално шефа на МВФ като извършител на престъплението, може да се завърне на работа, съобщи полицейски говорител. От ръководството на хотел "Софител", където е станал инцидентът, съобщиха, че 32-годишната камериерка работи за тях от три години и досега не е имало никакви упреци към нейната работа, предаде ИТАР-ТАСС.


Добави коментар

Защитен код
Обнови