Осама бил ликвидиран три дни преди обявеното

Сряда, 11 Май 2011 09:28 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

osamma_verybig_709222Осама бин Ладен е бил ликвидиран три дни по-рано от официално обявеното. Това заяви в специално интервю за Дарик ислямският радикален духовник Анджим Чоудри. 44-годишният Чоудри, който живее в Лондон, е създател на организациите „Ислям фор Ю Кей” и „Ал Мухаджирун”, които обединяват голяма част от мюсюлманите на Острова. 

Американският президент Барак Обамаобяви в телевизионно обръщение късно вечерта в неделя, 1 май, че при операция на специалните части в пакистанския град Аботабад е бил убит лидерът на терористичната групировка „Ал Кайда” Осама бин Ладен. 

„Всъщност тази информация излезе три дни по-рано - поне за тези, които за запознати, т.е. в мюсюлманските общества, че „Лъвът е в опасност” и че „Лъвът е убит”. Всъщност всичко това не се е случило в деня, в който официално се съобщи. Доколкото съм осведомен, тази операция се е състояла в петък. И смъртта е потвърдена”, коментира пред Дарик Чоудри. 

„Ние знаем, че американците и особено медиите, обожават да лъжат и да творят пропаганда. И те са казвали много пъти в миналото, че са залавяли шейх Осама бин Ладен или че са го хващали в капан,  но конкретно в този случай всъщност той наистина е загинал. Не ги упреквам, защото това все пак е същността на западните медии и на правителствата”, обясни още той.


Добави коментар

Защитен код
Обнови