Пет станаха жертвите на грипа в Пиринско

Събота, 05 Февруари 2011 12:46 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

29-годишният Благовест Татарски от Разлог стана петата жертва на епидемията от грип в Пиринско. Младият мъж е починал във Военномедицинска академия, където бе приет в тежко състояние.

Благовест Татарски не е бил женен, живеел и работил е в София. В средата на декември, когато започна да се разпространява грипът, се почувствал недобре и се прибрал в Разлог, където потърсил помощта на майка си, която е медицинска сестра. Преди около година младият мъж боледувал от Хепатит B и заради скорошното заболяване получил срив на имунната система. Още при първите прояви на рецидив на болестта веднага е бил транспортиран в София. Десетки негови приятели се притекоха да даряват кръв, но въпреки усилията на лекарите, Татарски изпаднал в клинична смърт и две седмици по-късно починал. Вчера той бе погребан в родния си град.

Припомняме, че за близо месец вследствие на усложнения от грип починаха 40-годишният Славчо Чонев и 43-годишната София Богданова от Благоевград, 39-годишната Ирина Василева от Симитли и 23-годишната родилка от Петрич София Янкова. Младата жена бе бременна в осмия месец, но лекарите в Майчин дом в столицата спасиха плода. Недоносеният Станислав се роди след секцио, но само няколко дни по-късно майка му почина в реанимацията на "Пирогов". Лина Пъргова, E79 news

Последно променена на Петък, 10 Февруари 2012 10:49

Добави коментар

Защитен код
Обнови