Печат на тази страница

Собственик на торент-тракер разкриха в Благоевград

Петък, 10 Февруари 2012 12:37 | | | 0 Добави коментар

Установен е собственикът на торент-тракер в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията за предотвратяване на незаконното използване на авторски произведения - музика, филми, софтуер и други, чрез торент-тракер и без съгласието на правоносителите е проведена от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП-МВР и колегите им от териториалното звено „Борба с организираната престъпност” в Благоевград.

В резултат на активната работа на антимафиотите е бил установен собственикът, който е и администратор на торент-тракера.

В хода на разследването на адрес в Благоевград са открити и иззети две компютърни системи и хардуерни устройства. Установено е, че чрез тях се е осигурявал достъп на потребителите в Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите. Чрез торент-тракера се е предоставял неограничен достъп до най-новите и касови филмови заглавия, сред тях и български, като по този начин се нанасят огромни щети.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” за ограничаване на интелектуалното пиратство.

E79 News

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови