200 деца от Банско участваха в програмата „Научи се да караш ски”

Петък, 10 Февруари 2012 01:01 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Днес в Банско приключи първият етап от проекта на две министерства - на образованието и науката и на физическото възпитание и спорта,който осигури  триседмично обучение за каране на ски по програмата „Научи се да караш ски”.

200 деца от първи до четвърти клас от началното  училище в Банско "Паисий Хилендарски" се възползваха от програмата. Те се обучаваха в рамките на три седмици, по четири часа дневно, четири дни в седмицата. Децата бяха оборудвани със ски и извозвани безплатно с  кабинковия лифт до Бъндеришка поляна, където получиха първите си уроци от ски от учителите на концесионера на ски зоната „Банско”.

Инициативата предвиждаше освен безплатно обучение по каране на ски и обяд.

"Програмата се реализира за първи път, инициативата е страхотна, възможността децата да обикнат белия спорт е изключителна", сподели директорът на началното училище "Паисий Хилендарски" Невенка Бърдарева. Родителите споделиха, че са изключително доволни от предоставените условия на децата да спортуват през зимата. Самите малчугани бяха толкова ентусиазирани и въодушевени и споделиха, че за тях преживяването е сред най-хубавите в живота им.

Сред децата имаше и такива, които никога не се бяха качвали на ски, но вече могат да правят спускания и рало на по-достъпните писти. Най-добрите ще участват в състезанията на Боровец в заключителния етап, в който ще се включат повече от 1500 деца от цялата страна.

Успешният край на първия етап на ски обучението приключи с раздаването на заслужени грамоти на бъдещите скиори.

От утре предстои в програмата „Научи се да караш ски” поетапно да се включат и деца от Разлог и Белица. Родители, учители и деца очакват проектът на двете министерства, да се превърне в традиция, която ще срещне все повече деца от региона с пистите и ще направи достъпни за тях уменията да карат ски.

E79 News

Добави коментар

Защитен код
Обнови