Булгартрансгаз за проекта за пренос на газ от Симитли до Разлог и Банско

Сряда, 26 Януари 2011 16:19 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

На работна среща в централния офис на Булгартрансгаз стана ясно, че има политическа и държавна воля за реализирането на проекта за пренос на газ от Симитли до Разлог и Банско.

На работната среща присъстваха народните представители в 41 НС от ПП ГЕРБ Любен Татарски и Георги Икономов, кметовете на общините Разлог и Банско Красимир Герчев и Александър Краваров, Владимир Колчагов председател на ОбС – Банско, екипа на Иван Дреновички, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз", представители на фирмата, на която са възложени предпроектните проучвания.

Генералната стратегия на Булгартрансгаз е до 2013 година да бъде реализирано намерение за изграждане на трасе за пренос на газ от Симитли до Разлог и Банско. „Това е много важно за икономиката на региона и поевтиняването цената на газта. Всичко това ще доведе до голям инвеститорски интерес.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

Общински служби, депутати и фирмите, които ще работят по реализирането на проекта постигнаха съгласие за ефективна и синхронна работа, която да спомага за по-бързото придвижване на документи и съгласувателните процедури. През следващата седмица ще се проведе нова работна среща, по време на която да бъдат обсъдени конкретни параметри с проектантската фирма. Фирмата Булгартрансгаз се грижи за преноса на газ на територията на България.

Провелата се среща днес е резултат от политическата подкрепа на Министър-председателя на Република България Бойко Борисов за реализирането на проектна.

Последно променена на Сряда, 26 Януари 2011 16:25

Добави коментар

Защитен код
Обнови