Печат на тази страница

78 английски семейства празнуват след 3-годишна битка за имоти в Банско

Неделя, 27 Ноември 2011 16:04 | | | 0 Добави коментар


Необичаен празник в Банско - 78 английски семейства получиха ключовете от апартаментите си в курортното градче. Това се случи след 3 години на премеждия, в които те не можеха да влязат във владение. Британците отпразнуваха победата с парти по български.

Въпреки, че още преди години 78 британски семейства си купиха апартаменти в комплекса, те реално не успяха да ги ползват. Причината - неразбирателство между двете фирми-продавачи и продължително водени дела. 

През годините някои от купувачите не доживяха да дойдат на ски в Банско и да отседнат в собствен апартамент. След 3-годишна съдебна битка стана ясно, че тези хора са реалните собственици и могат да влязат във владение на имотите си.

„Това е един първи акт, с който ние искаме да покажем, че в България може да се преодолява корупцията, може да се взимат правилните решения и ние не сме задния двор на Европа”, коментира Ясен Махнелиев, адвокат.

Англичаните бяха посрещнати в комплекса по български. Междувременно делата с единия от продавачите на имота продължават. Англичаните го съдят за самоуправство, рекет и заплаха за убийство като искът е заведен в Страсбург.

Последно променена на Четвъртък, 09 Февруари 2012 19:00
RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови