Печат на тази страница

С полицейски кордон Ибрахим Палев влезе в сградата на Община Белица

Четвъртък, 03 Ноември 2011 15:15 | | | 0 Добави коментар

bunt_verybig_803160Повече от два часа, въпреки официалния отказ за провеждане на митинг, жители на община Белица протестират на площада в градa срещу встъпването в длъжност на новоизбрания кмет Ибрахим Палев. С полицейски кордон протестиращите бяха отделени от дошлия да положи клетва Ибрахим Палев и преди минути той успя да влезе в сградата на Общината. Старият-нов кмет бе придружен от членове на ДПС и посрещнат от демонстрантите със скандирания „оставка”, „продажник” и „Искаме нови честни избори”.

Протестиращите скандираха името на опонента му Хасан Илан, който остана втори на балотажа с минимална разлика.

Ибрахим Палев обяви, че се смята за демократично избран кмет и отказа да се срещне с протестиращите. Той отрече обвиненията в репресии, отправяне на заплахи и манипулиране на изборите. Вчера по негова жалба бе арестуван 41-годишен жител на община Белица, който по време на един от митингите отправи заплаха, че ще убие Ибрахим Палев. Срещу задържания е повдигнато обвинение от прокуратурата за отправените заплахи.

Хасан Илан, кандидат-кмет от Коалиция „Евет за община Белица”, също влезе в сградата на общината, където положи клетва като общински съветник. Преди това той обяви, че е подал жалба, с която от името на създадения Инициативен комитет иска касиране на изборните резултати.

Според хората на площада протестът им не е провокиран от никоя политическа партия, а от безхаберието на Ибрахим Палев през осемте години като кмет на община Белица. И протестиращите, и Хасан Илан бяха категорични, че заплаха за етническия мир няма, тъй като протестът е граждански, срещу една личност.

Лина Пъргова, E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови