Печат на тази страница

10 души започнаха работа по поддръжка на сгради в Разложко

Неделя, 09 Октомври 2011 16:09 | | | 0 Добави коментар

razlog_cenДесет човека подписаха договори с Община Разлог и започнаха работа на длъжност „Работник по поддръжка на сгради”. Новоназначените успешно приключиха обучението си в курс за професионална квалификация, за което са им издадени удостоверения от местната Агенция за икономическо развитие.

Работните места са по проект „Нов избор – развитие и реализация”. Новоназначените са равномерно разпределени по населени места. За длъжността „Работник по поддръжка на сгради” са одобрени по две лица от Разлог и село Баня и по едно лице от останалите населени места в общината. До настоящия момент Община Разлог показва, че е ангажирана и последователна в действията си по отношение на решаването на местни проблеми на пазара на труда чрез осигуряване на подходящо професионално обучение и временна заетост на безработни лица, заявиха от кметската администрация в града.

Внесено е и проектно предложение „Регионална програма за заетост и обучение” към Министерството на труда и социалната политика за включване в Националния план за действие по заетостта през следващата година. Проектът е насочен към една от най-уязвимите групи на пазара на труда - безработни лица без квалификация или с ниска такава. Целите на Община Разлог са да мотивира и насърчи представителите на целевата група за „учене през целия живот” и трудова заетост в общественополезни дейности.

Ваня Иванова, E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови