Прекъсват учебните занятия в Пиринско за една седмица

Понеделник, 24 Януари 2011 20:18 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

учебнитеРИОКОЗ- Благоевград предлага на Регионалния инспекторат по образованието да бъдат прекъснати учебните занятия за една седмица.

Учениците ще бъдат пуснати в грипна ваканция, заради рязкото повишаване на острите респираторни заболявания. От утре в цялата област ще бъде обявена грипна ваканция. Най-много заболели има в Благоевград- 794 от 7000 човека, след което Гоце Делчев- 740 и Петрич- 714.

За това е уведомен областният управител Валери Смиленов и всички кметове. От РИОКОЗ са издадени специални мерки за работата на болниците, а именно да се спрат свижданията, плановите операции, женските и детските консултации. „Желателно е прегледите на фибрилно болните да става в домашни условия”, каза д-р Лена Павлова, която е директор на РИОКОЗ- Благоевград.

Специалистите от здравната инспекция очакват тази седмица да е пикът на заболелите от грип. Най-засегнати са децата от 5 до 14 годишна възраст, след което хората между 15 и 29 години. От РИОКОЗ бяха категорични, че имат достатъчно от противогрипните лекарства и ако някои лекар нямат, то е защото не си е взел. 1 300 опаковки тамифлу се намират в склада на здравната инспекция и 3 800 реленца. „Всеки лекар е уведомен, че при нужда може да дойде и да си вземе от безплатните лекарства”, каза  още д-р Лена Павлова.

Последно променена на Сряда, 26 Януари 2011 13:58

Добави коментар

Защитен код
Обнови