Печат на тази страница

Утре премиерът прави първа копка на пътищата Юндола - Разлог и Разлог - Садово

Четвъртък, 01 Септември 2011 14:56 | | | 0 Добави коментар

boiko-borisov8Утре министър-председателят Бойко Борисов ще даде старт на строителството на ЛОТ 22 А, включващ пътищата Юндола - Разлог и Разлог – Садово. Първа копка на обекта ще направят премиерът и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. ЛОТ 22 А включва Път ІІ-84 Юндола – Якоруда –Разлог и Път ІІ-19 Разлог-Гоце Делчев-Садово и е с обща дължина 109.8 км. Първата копка ще бъде направена утре от 15.00 часа на кръстовището на с. Баня със с. Добърско.

Строителният надзор на обекта е поверен на „Рутекс” ООД. Стойността на договора за възлагане на обществена поръчка (строителен надзор) е 958 820 лева без ДДС. Общата стойност на обекта ( строителство, строителен надзор и авторски надзор) възлиза на 31 805 583.95 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Финансирането на Път II-84 „Юндола – Разлог” се осъществява от Европейската инвестиционна банка и от републиканския бюджет, а на Път II-19 „Разлог – Гоце Делчев – Садово” – изцяло от държавния бюджет, информират от пресцентъра на Министерския съвет.

Проектът за рехабилитация включва: усилване на съществуващата настилка чрез асфалтово пренастилане; осигуряване на ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване; ремонтни работи и подмяна на хидроизолация на 20 бр. съоръжения; реконструкция на електропроводи, реконструкция на ТТ кабели, предпазна ограда и парапет; вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, и др.

Обектът е от изключително значение, както за местното население, така и в инфраструктурно отношение, тъй като е връзка към ГКПП Илинден на границата с Гърция.

E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови