Печат на тази страница

Голям пожар избухна край Разлог

Понеделник, 22 Август 2011 16:46 | | | 0 Добави коментар

pojar_verybig_765374

Повече от 700 дка борови дървета, сухи треви и храсти изгоряха в землището на община Разлог.

Сигналът за пожара е подаден точно в 11.30 часа. Жители на ромският квартал „Нов път” в Разлог запалили гуми в близост до сметището в града, заради вятърът и намиращите се наблизо сухи треви пламнали веднага и огънят се разпространил за минути в периметър от няколкостотин декара.

Около 14.00 часа пожарникарите от

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Разлог и колегите им от община Банско успяха да локализират пожара, но вятърът отново разгоря пламъците. Повече от 50 доброволци от селата Драглище, Баня и др.населени места се включиха на помощ на пожарникарите. Четири водоноски се намират на мястото на пожара, ойто в определени моменти се разпространява изключително бързо. Стремежът на огнеборците е да изгасят огъня преди да стигне до намиращите се наблизо села, едно от които е Долно Драглище.

Сушата и вятърът създават сериозни проблеми на огнеборците. Екип на Гражданска защита на място оказва помощ, вземат се мерки за предотвратяване опасност за населението. Все още е рано да се каже какви са щетите.

Последно променена на Понеделник, 22 Август 2011 16:47
RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови