Печат на тази страница

Жителите на Разлог, Белица и Якоруда изостават с подмяната на личните документи

Четвъртък, 18 Август 2011 16:07 | | | 0 Добави коментар

lichni_dok1Подмяната на личните документи на жители на общините Разлог, Белица и Якоруда протича без проблеми, няма струпвания на гражданите на паспортно гише, но има изоставане в броят на хората, които трябва да сменят документите си до края на годината, информираха от полицейското управление в Разлог. Над 50% от жителите на трите общини са подали заявления за смяна на лична карта, паспорт и свидетелство за правоуправление на моторно-превозно средство. От общо 30 000 досега са издадени около 15 000 документа, съобщи Красимир Кръстев, началник "Охранителна полиция".
Причините хората да изчакват последния момент, нещо така характерно за българина са различни - финансови за мнозина или служебна ангажираност. Не малка част от живеещите в Разлог, Белица и Якоруда се намират на работа в чужбина и изчакват отпуските си, за да подадат заявления за нови лични карти и паспорти.
От полицията в Разлог напомнят, че предстоят избори и тогава може да се получи стълпотворение пред паспортните гишета. Три са служителките, които обслужват гражданите. Има дни ,в които обслужват на ден по 150-200 човека, което е огромно натоварване. Има и дни със значително затишие, когато едва по 20-ина човека подават заявления.
Все още няма наложени глоби за хора, чиито документи са с изтекъл срок, информираха от полицията в Разлог. Санкции, но в минимума определен от закона са наложени само на лица, които не са върнали старите си задгранични паспорти в тримесечния срок след изтичане на валидността им.

Лина Пъргова, E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови