Печат на тази страница

Община Разлог осигури засилена охрана на земеделските площи

Сряда, 17 Август 2011 16:10 | | | 0 Добави коментар

ploshti_caracovoЗасилена охрана на земеделските площи в Разлог се извършва и това лято от служители на отдел "Екология, чистота и земеделие" в общинска администрация.
"Към отдела работят 8 младши специалисти, които през лятото се занимават предимно с охрана на земеделските имоти. Работи се по график от 7 ч. до 21 ч., включително и в почивните дни. При подаване на сигнал от страна на граждани на дежурния телефон в общината, се реагира веднага. Извършва се незабавна проверка на място" ,съобщи началник-отдел "Екология" Надежда Попадиина.
Ако собственик на земеделски насаждения в землището на община Разлог установи на място, че в имота му има животни или е извършена кражба на продукция, може да подаде жалба, като нарушението се установява и чрез свидетел. Сформира се комисия, която оценява щетите. 
Нееднократно това лято жители на община Разлог са сигнализирали за свободно пуснати животни. Констатирани са нарушения, съставени са актове. Над 90 % от съставените актове са за влизане в чужди имоти. 
54 акта са съставени този сезон. Налаганите санкции са над 100 лева. Жителите на Разлог признават, че наистина това лято са по-спокойни за продукцията и насажденията, но са категорични, че за пастирите и стопаните, които пускат безстопанствено животните си в чуждите ниви или градини трябва да има големи глоби.

Лина Пъргова, E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови