Печат на тази страница

Състезание по конна езда край Разлог, 7 коня избягаха

Неделя, 07 Август 2011 11:23 | | | 0 Добави коментар

kon1_verybig_233873Състезание по конна езда в дисциплина "издръжливост" се провежда край Разлог, една трета от конете избягаха. Организатори на проявата са Българската федерация по конен спорт и община Разлог.

14 състезатели се впуснаха в ездата по планинските пътеки в полите на Рила над Разлог.

През нощта избягали седем от конете, след като скъсали оградата на електропастира, информира БГНЕС. Така близо една трета от записалите се от участие състезатели останаха без коне. Поне до обяд издирването на "бегълците" не даде резултат.

Старт на най-атрактивната дисциплина - маратонът на 50 км. бе даден в 9 часа тази сутрин край комплекс "Катарино", в нея участваха само двама състезатели. Състезателите в останалите дисциплини започваха през 30 минути. Преди старта ездачите и свитата им от помощници стягаха наглезенките на конете, подковаваха и проверяваха копитата, сресваха ги като за пред публиката и камерите.

20-те километра от затворения планински маршрут двамата състезатели изминаха за 90 минути. Според строгите правила на дисциплината, на края на всеки етап се провеждаше медицински преглед на конете. След като бяха измити със студена вода и гъба, конете минаваха на медицинската контрола, където им се мереше пулсът. На двата коня след изминатите 20 от крайните 50 км, той бе съответно 45 и 47 удара.

Добрите резултати от сърдечния ритъм умилостивиха журито и те разрешиха втория етап по затворения маршрут с вторите 20 км.

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови