Печат на тази страница

Жителите на селата в Разложко намаляват

Понеделник, 25 Юли 2011 17:47 | | | 0 Добави коментар

bachevo011Според последни данни на ЕСГРАОН в Разлог с около 150-400 души средно е намаляло населението в селата в района за период от 10 години. За последно в село Бачево, например, нова къща е строена през далечната 1999 година.
За мнозина от младите бъдещето и възможностите в едно от доскоро големите села в Разложко е в миграцията в големия град, където намират работа и стабилност. Не е тайна, че повечето хора в Бачево, доскоро се препитаваха с незаконна доставка на дървен материал, още повече след като строителството, което осигуряваше заетост основно на мъжката част от жителите, се намира в застой. Заради липсата на сигурност за бъдещето ,младите напоследък отказват да сключват бракове и създават семейства, като живеят на семейни начала.
Кметът на селото Соня Кулинчева обаче е оптимист за бъдещето категорична е, че трябва да се запази училището, което е основен мотив на младите, да останат на село. Разкриване на каквато и да е производствена дейност -шивашки, сладкарски, дървопреработвателни цехове, все пак ще е  вид препитание за хората, които остават да живеят в селото.

Лина Пъргова, E79 new

Последно променена на Понеделник, 25 Юли 2011 17:50
RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови