Печат на тази страница

Проверяват земеделската техника в Разложко преди жътвата

Понеделник, 25 Юли 2011 17:38 | | | 0 Добави коментар

jatva-great-plains_215До броени дни ще стартира прибирането на зърнената реколта в Разлог, съобщи главен инспектор Крондев, началник Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев е издал заповед с мерки за пожарна безопасност във връзка с настъпване на етап „восъчна зрялост” на житните посеви на територията на община Разлог .

Това включва проверки на земеделската техника, като до жътвената кампания ще се допуска само изправната техника, подчерта началникът на пожарната в Разлог. В началото на месеца в района е извършена проверка от служители на РС ПБЗН. Съставени са 5 протокола за годни за участие в жътвата комбайни. Предстои да бъде връчен един протокол за установени неизправности на комбайн, необорудван с подръчни уреди и средства за гасене на пожари. Собственикът е предупреден, че няма право да участва в жътвената кампания, докато не оборудва напълно машината си. Според служители на пожарната проблем за много от собствениците на земеделска техника са средствата за оборудване.

В летния сезон често пъти непредпазливостта и нехайството на туристи в планината също води до големи горски пожари, информира началникът на пожарната в Разлог.

За първи път от няколко години това лято пожарникарите са оптимисти, че вече можем да пазим планината, имайки предвид, че напоследък туристите повишиха общата си култура и намаляват случаите на недоизгасени огньове в планината. Принос за това имат и драстичните глоби от 200 до 500 лв. Така, ако група туристи не обезопасят добре запаления от тях огън и впоследствие избухне пожар, рискуват излета в планината да им струва поне половин месечна заплата.

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови