Печат на тази страница

8 фирми в Разложко с летен режим на работа в жегите

Сряда, 20 Юли 2011 17:09 | | | 0 Добави коментар

bagera8 са фирмите от Разложко, които официално обявиха въвеждането на летен режим на работа заради високите температури. Работници, участващи в реконструкцията на отсечката на изхода на Разлог за Благоевград, уверяват, че всеки ден са инструктирани от инспекторите по безопасност на труда във фирмата изпълнител да преустановят работа при температури над 33-34 градуса. В такива случаи указанията са да се мине на двусменен режим от 6.00 до 11.00 ч. и от 17.00 до 21.00 ч.

Проверка на трудови инспектори констатира, че в близост до обектите има т.н. "зони за отдих", които работодателите трябва да осигурят. Според инструкциите те се нуждаят от вентилационна система. Работниците имат осигурена и вода, което е жизнено необходимо в жегите. На обекта през миналите дни температурите са достигали 35 -36 градуса.

Строителите бяха категорични, че досега не са имали никакви проблеми с фирмата, която ги е наела, ако жегата е прекалено голяма, да преустановят работа, докато температурите спаднат. В Разлог няма офис на Инспекцията по труда, какъвто има в областния град. В разговор работодатели споделиха, че често пъти работниците сами пренебрегват инструкциите за безопасност и не спазват указанията, бързайки да приключат една поръчка и да поемат следващ обект. Подобни действия имат опасни последици за самите работници.

Лина Пъргова, E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови