Изграждат спортни обекти за 1 300 000 евро в Банско

Четвъртък, 09 Юни 2011 14:31 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

bansko1На извънредно заседание ОбС – Банско реши общината да участва в проект “Инвестирането в здравето и благосъстоянието на младите хора в региона ТГС” по Програма за европейско териториално сътрудничество “Гърция – България 2007 – 2013г.” в партньорство с община Ем Папас и НПО Център по терапевтична езда, Република Гърция. 
Вземайки в предвид кратките срокове за подаването на документите и отчитайки важността на проекта, общинските съветници единодушно се обединиха около становището, че общината трябва да кандидатства по проекта. След проведеното гласуване, участието на общината с проекта, бе подкрепено с пълно мнозинство от присъстващите 15 съветника. 
Стойността на инвестициите, които ще бъдат направени в Банско е 1 300 000 евро като по проекта ще бъдат изпълнени 3 обекта.
Първият обект е "Изграждане на тенис-кортове в близост до река Глазне, гр. Банско". Ще бъдат изградени два тенис-корта с размери 18/36 метра с възможност за игра по единично и по двойки. Кортовете ще могат да се използват през цялата година, тъй като ще са проектирани по начин, позволяващ покриването им през зимните месеци. Двата корта ще са разположени успоредно на р. Глазне и ще се намират в непосредствена близост до реката. Между тях е отреден терен за изграждане на пешеходни и Вело алеи по друг проект. Ще се изградят седалки за зрители (вероятно на два до три реда). По проекта се предвижда и озеленяване на околното пространство. 
По проекта ще бъде изграден басейн към СОУ "Неофит Рилски", гр. Банско". Той ще бъде разположен върху част от училищния двор, встрани от игрищата за футбол, баскетбол и др. Плувният басейн ще е с дължина 25 м, чиято сграда ще бъде долепена до сградата на училището по начин, който архитектурно и градоустройствено да съответства на съществуващата сграда като я допълва. Освен изграждането на сградата на басейна ще се осъществи рехабилитация на помещения в приземния етаж на училището, които да се пригодят за съблекални, тоалетни, душове, обслужващи помещения и други, както и топла връзка към басейна. Предимство на проекта е наличието на централна топлоснабдителна система в училището, които да подават топла вода към басейна и за другите нужди.

Третият обект по проекта е "Реконструкция и разширение на спортен салон към Начално училище "Паисий Хилендарски" и превръщането му в многофукционална спортна зала. Салонът се намира в двора на училището, в непосредствена близост до центъра на града, граничещ с една от основните артерии - ул. "Гоце Делчев". Към момента в него се провеждат часове по физическо възпитание за учащите в училището. След строително-монтажните работи салонът ще се разшири като се даде възможност за състезания по волейбол, баскетбол, футбол на малки вратички, тенис на маса, както и силови спортове, в залата са предвидени 100 места за публика.Добави коментар

Защитен код
Обнови