Сидеров държи в зависимост депутатите от „Атака”, призна Валентин Николов

Вторник, 31 Май 2011 09:52 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)
sider_verybig_724706Поредица от събития ни накараха да напуснем „Атака” - срамните случаи на Великден, на Гергьовден в Атон, Батак докато стигнахме до ескалиращите събития пред джамията в София, каза Валентин Николов, независим депутат, който миналата седмица напусна „Атака” пред бТВ.

„Аз съм повече от пет години в ръководството на „Атака”, бил съм областен координатор в Добрич, Сидеров е казвал, че това е една от най-добрите му организации. Винаги съм знаел, че като напуснем върху нас ще се излее толкова помия, познавайки стила и метода на ръководството на „Атака”, посочи бившият атакист.

„Лидерът на партията Волен Сидеров държи в зависимост депутатите от „Атака” с договори за поръчителство в полза на офшорни компании на стойност 150 000 евро. Не знам колко души са подписали това, но мисля, че това са около 10-15 от депутатите и от около 30, които не са влезли в парламента”, разкри още Николов. „Ние ще сезираме затова компетентните органи и сме разговаряли с адвокатите, подготвили тези документи. Става дума за пет офшорни фирми”, посочи той. 

„Много е сложна схемата, отбеляза бившият депутат от „Атака”, който е и председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията, и предотвратяване на конфликт на интереси. Той очаква да бъде извикан в прокуратурата. Николов каза, че е бил подведен да подпише такива документи и в лично качество ще търси правата си в прокуратурата. Те отдавна разбрали, че са подведени и са казали на Сидеров, който започнал да оправя някои от документите, но не стигнал до края. Николов посочи, че този разговор със Сидеров водили вече две години. 

Според него, след изборите и други членове на партията ще напуснат „Атака”. „Напуснал съм всички постове в „Атака”, заяви депутатът, но не отрече, че би могъл да се кандидатира за кмет на Добрич, но като независим. Николов посочи, че евродепутатът Слави Биневобмислял напускането на „Атака”. Най-близките хора на Сидеров го напуснаха, включително и кумът му Валери Симеонов (бел. ред. - общински съветник в Бургас и собственик на телевизия СКАТ). 

Трима депутати от „Атака” - Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев, обявиха на 25 май в Народното събрание, че напускат парламентарната й група. Така парламентарната група на „Атака” остана със 17 души. „Единственият ни мотив да направим това не е емоцията - чашата преля!”, заяви тогава Николов, който се яви пред медиите заедно с колегите си.

Добави коментар

Защитен код
Обнови