Борисов щял да напълни с ново съдържание президентския пост

Четвъртък, 26 Май 2011 09:09 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

bb_verybig_543572Най-големият позитив от кандидатирането наБойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост. Това заяви за БНТ началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.

Тя не смята, че кандидатирането на Борисов за държавен глава е изкушение. Бъчварова отбеляза, че не е взето такова решение, но ако бъде - това ще доведе до промяна на целия политически пейзаж. Едновременно с това, тя призна, че президентският пост, макар и най-висок в държавната йерархия, е с по-малко влияние.

Бъчварова отхвърли тезата, че кандидатирането на Борисов за президент означава бягство от отговорност и провал на политиката на ГЕРБ. На въпрос дали би посъветвала премиера да се кандидатира за президента, тя каза, че това е в рамките на служебните й задължения и не би искала да го обсъжда.

Бъчварова коментира и изказването на министър-председателя за избори три в едно - едновременно провеждане на президентски, общински и парламентарни. "Политическите интереси за запазването на статуквото са много по-силни, отколкото желанието за неговата промяна", заяви тя.

"Провеждането на предсрочни парламентарни избори е възможно технически, но не политически", убедена е Бъчварова. Тя смята, че всяка уважаваща себе си партия трябва да бъде готова за такъв вот.

Бъчварова смята, че действията на лидера на "Атака" Волен Сидеров от последните седмици не са поведение на цялата му партия. "Бих окачествила поведението на Сидеров като много ясни, прозрачни маневри преди изборите за запазване на политическия образ", каза тя. Попитана какво ще стане, ако ГЕРБ загуби подкрепата на "Атака", Бъчварова заяви, че правителството на Бойко Борисов има достатъчно ясна подкрепа, за да провежда своята политика.


Добави коментар

Защитен код
Обнови