Golf Cabriolet излезе на пазара

Вторник, 03 Май 2011 09:43 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

golf_verybig_709456Няколко месеца след официалната си премиера на изложението в Женева, новият кабриолет на VW Golf излезе на пазара. Автомобилът бе представен в Сан Тропе, където бе главен герой във фотосесия. Мекият му покрив се отваря напълно автоматично само за 9,0 сек. и това е възможно при скорост 30 км/ч. С вдигнат покрив автомобилът е един от най-тихите в категорията си. Освен това разполага и с най-просторния интериор в класа си, а багажникът му е с обем от 250 л. дори и с прибран. В допълнение на това сгъваемата задна седалка е делима, което също е удобно за превозването на повече багаж.

Този кабриолет е сред най-безопасните благодарение на бързата реакция на системата срещу преобръщане, която реагира за една хилядна от секундата. Ветровото стъкло е усилено, както и страничните панели и вратите, а ESP и страничните въздушни завеси са част от стандартното обзавеждане. Каросерията му е изключително издръжлива на усукване.

Дължината на автомобила е 4,25 м, широчината му е 1,78 м, а височината му е 1,42 м.
Интериорът е изработен от висококачествени материали и преповтаря 1:1 този на хечбека. Подобно на кабриолета VW Eos и този води конкурентите си по един показател - изключително късото предно стъкло, което оптимизира удоволствието от открит автомобил.

Ще предлагат модела в едно ниво на обзавеждане, но с много различни пакети от опции -Performance, Design & Style, Comfort, Technology, 9 цвята за каросерията, 9 вида тапицерии за салона.

Новото поколение на кабриолета се предлага с шест възможни двигателя с турбокомпресори и директно впръскване на горивото. Четири от тях са бензинови. Тази гама започва с 1,2-литровия TSi с макс. мощност 105 к.с., следва 1.4 TSi с две версии на мощността - 122 к.с. или 160 к.с. На върха на бензиновата гама стои 2.0 TSI с макс. 210 к.с.

Той се куплира единствено с 6-степенна предавателна кутия DSG. Дизеловите мотори са 1.6 TDI с мощност от 105 к.с., съчетан с 5-степенна трансмисия и 2.0 TDI с макс. 140 к.с. Той върви с 6-степенна механична предавателна кутия или 6-степенна DSG.


Добави коментар

Защитен код
Обнови