Последен ден за подаване на данъчни декларации

Понеделник, 02 Май 2011 09:12 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

deklara_big_709328Днес изтича срокът за подаване на декларациите за данък върху доходите на физическите лица и плащането на дължимите суми към хазната, припомнят от Националната агенция за приходите. Оттам съветват гражданите да направят паричните преводи до 12 часа на обяд в банковите офиси, разкрити в данъчните служби или по интернет. Десетки хора избраха последния момент, за да подадат данъчните си декларации, показа проверка на Дарик. Голяма част от тях са безработни и са научили през почивните дни, че и те са длъжни да подадат декларация. Заради това очаквано още от сутринта пред дирекциите на НАП се образуваха опашки от чакащи.

Декларации за данък върху доходите на физическите лица не трябва да подават хората, които имат доходи единствено от трудов договор. Ако сте изгубили работата си миналата година, също трябва да подадете данъчна декларация.

Данъчните съветват декларациите да се подадат по интернет и така да бъде платен дължимият налог. В този случай може да се използва 5 процента отстъпка от дължимата сума.

В противен случай, декларации могат да се подадат в данъчните служби и в пощенските станции в цялата страна. От приходната агенция съветват паричните преводи да се правят до обяд и то в банковите клонове, които са в данъчните служби. По този начин е сигурно, че проводът ще бъде обработен още същия ден, иначе парите могат да пристигнат в хазната на следващия ден. Ако данъчната декларация е подадена по пощата, за валидна ще се счита датата на пощенското клеймо.

Вчера стана ясно, че близо 4,5 млн. лв. данък върху доходите на физическите лица ще внесат в хазната десетимата българи, декларирали най-висок доход от 2010 г.

Какво разказаха пред Дарик наредили се на опашка хора пред дирекция на НАП чуйте в прикачения файл


Добави коментар

Защитен код
Обнови