Крадец отърва затвора заради котката си

Вторник, 19 Април 2011 09:28 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

kote_verybig_702816

Съдът в британския град Колчестър пожали крадец, след като изслуша трогателния му разказ за неговата гладна котка Лора.

55-годишният Стивън Тор бил арестуван по обвинения за множество кражби. Находчивият му адвокат обаче издигнал в съда тезата, че ако Тор отиде в затвора, няма да има кой да се грижи за Лора, която ще умре от глад, оставена без грижи, пише БГНЕС. Авокатът подчертал, че домът на клиента му не е оборудван със специален вход за котки и поради тази причина бедната Лора няма възможност да излиза и си набавя храна.

Колкото и да е невероятно, съдът приел адвокатския апел и решил да не издава затворническа присъда. Тор бил осъден единствено да заплати глоба в размер на 75 паунда, а също и да направи специална малка вратичка в дома си, през която Лора да излиза навън и да се връща.

Случаят не е прецедент за британските съдилища. Неотдавна магистратите се смилиха над обвинен в нападение на полицай, вземайки предвид оплакването му, че ако влезе в затвора, няма да има кой да води децата му в "Дисниленд".


Добави коментар

Защитен код
Обнови