Най-възрастният мъж в света почина в САЩ на 114-годишна възраст

Събота, 16 Април 2011 09:31 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

ambulan_verybig_701306В американския щат Монтана на 114-годишна възраст почина най-старият мъж в света Уолтър Брьонинг, предаде ДПА. Пенсионираният железопътен работник починал в четвъртък в болница в град Грейт Фолс, съобщи местен вестник.

Брьонинг след пет месеца щеше да навърши 115 години. По данни на Групата за изследване на геронтологията със седалище в Лос Анджелис той е бил втория най-стар жив човек на света и най-стария мъж. Той е бил с 26 дни по-млад от Беси Купър от щата Джорджия, която е най-стария човек на света.

Брьонинг е роден през 1896 г. в Мелроуз, щата Минесота, а през 1918 г. се преместил в град Грейт Фолс. През последните няколко десетилетия е живял в старчески дом, уточнява БТА.

Той е бил в болница за около две седмици. заболяването му не се посочва. Брьонинг обаче е запазил умствените си способности до самия край. В часовете преди кончината си той се срещнал с адвоката си, за да уреди делата си.


Добави коментар

Защитен код
Обнови