75-годишна баба от Грузия оставила Армения без интернет

Четвъртък, 07 Април 2011 09:40 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

femmes75-годишна гражданка на Грузия остави в продължение на няколко часа Армения без Интернет, съобщава изданието "Бизнесът на Грузия". Жената вече се е признала за виновна за повреждането на оптичната кабелна магистрала, която е основното трасе, което снабдява Армения с интернет. Заради повредата на 28 март цяла Армения и голяма част от Грузия останали без интернет.

Възрастната жена разказала, че търсела мед в земята край село Ксани, Мцхетска област. Докато копаела, тя повредила кабела, разказа началникът на пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Грузия Зураб Гвенетадзе. Той добави, че жената не е имала съучастници. На местопроизшествието почти веднага пристигнали охранители, които задържали жената.

Срещу жената, чието име не се съобщава, е възбудено наказателното дело по смисъла на член 1, алинея 187 от Наказателния кодекс на Грузия (повреждане или унищожаване на чуждо имущество, което е причинило значителни вреди). Така гражданката на Грузия е заплашена от лишаване от свобода за срок от една до три години.

Оптичната кабелна магистрала, по която интернетът се доставя от Европа към Армения, е собственост на грузинския Телеком.


Добави коментар

Защитен код
Обнови