Семейните лекари в Разлог няма да разкриват кабинет за неотложна помощ

Четвъртък, 20 Януари 2011 15:49 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Семейните лекариСемейните лекари от Разлог обявиха решението си на този етап да не се разкрива допълнително кабинет за неотложна помощ, каквито са новите изисквания на Здравната каса, тъй като са удовлетворени от избрания от тях вариант за 24-часово обслужване на пациентите.
Те са сключили помежду си договори в случай на невъзможност да прегледат пациент. Така, при нужда, всеки пациент може да бъде прегледан и пренасочен към специалист, дори личният му лекар да отсъства за по-продължителен период.

 

 

 

В Разлог практикуват 12 джипита, допълнително в местните села има още 4-ма.


Те са категорични, че нововъведението - разкриване на кабинети или договор с ДКЦ, не е механизъм, който засяга пряко тях, защото през последните 10 години са създали удобна схема на работа. Нощните дежурства са неудобни за семейните лекари, защото на тях, за разлика от медиците в бърза помощ, не им се полага последваща тридневна почивка и на другия ден отново трябва да бъдат на работа и да приемат пациенти, каза д-р Жени Попова, личен лекар с голяма практика и пациентски списък.

Ето защо личните лекари предпочитат да разчитат един на друг в случай на заместване. Те все пак признават, че системата е пълна със слабости, защото не е променяна от 2000 година. От тогава и досега всеки един от тях е в непрекъснато 24-часово дежурство, единодушни са семейните лекари в Разлог.

 

 

 

 

 

 

 

Последно променена на Петък, 21 Януари 2011 11:43

Добави коментар

Защитен код
Обнови