Сърдечният пулс скоро ще зарежда новите iPod

Сряда, 30 Март 2011 09:39 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

puls_verybig_691954Пулсът на човешкото сърце скоро може да бъде използван като "зарядно" за устройствата iPod на Apple, след като учени създадоха малък електронен чип, който използва движенията на тялото, за да създава електроенергия, пишат британските медии.

Създателите на джаджата също така се надяват, че успоредно с еволюцията на нанотехнологиите човекът ще създаде електроника, която не се нуждае от батерии или източници на енергия, пише БГНЕС. Новият чип използва дори най-незначителните движения на тялото, като щракането с пръст, за да създава електроенергия.

Екипът от учени, чието откритие ще бъде представено обстойно по време на събитието "National Meeting & Exposition of the American Chemical Society", използвал чипа, за да захрани LCD телевизори и стотици диоди, както и да предава радиосигнали.

"Това откритие е с основно значение за бъдещото производство на преносими електроники, които ще могат да се зареждат от движенията на тялото и няма да се нуждаят от батерии или електрически контакти", сподели пред репортери д-р Чжун Лин Ван отТехнологичния институт в щата Джорджия.


Добави коментар

Защитен код
Обнови