The Onion: Facebook е сбъдната мечта за ЦРУ

Сряда, 23 Март 2011 10:30 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

facebookАмериканската новинарска агенция за сатирични новини The Onion публикува материал, в който се твърди, че създателят наFacebook е агент на ЦРУ, а най-голямата социална мрежа е сбъдната мечта за разузнавателното управление наСъединените щати, предаде TechCrunch. Разбира се, информацията не трябва да се взима на сериозно, тъй като The Onion не представя новини, които са се случили, а такива, които са хумористични.

„Новината” идва под формата на телевизионен репортаж, който е изпипан до съвършенство по всички правила на журналистиката. В него се твърди, че Facebook е „най-мащабният проект за онлайн шпионаж, който е създаван някога от ЦРУ”. Разкрита е тайната и за кодовото име на Марк Зукерберг. То било Overlord.

В репортажа има и изявление на директора на ЦРУ, пред Конгреса на Съединените щати:

„След дълги години в трудни опити за шпиониране на обществото, ние сме поразени от факта, че толкова много хора доброволно правят публично достояние своя живот, религиозните и политическите си предпочитания, списъка с приятелите си, телефонните си номера, своите адреси, стотици лични снимки и дори това, което правят в момента. Това е сбъднатата мечта на ЦРУ.”

В репортажа се споменава и за други програми на ЦРУ, които обаче не са били толкова успешни. Сред провалите на разузнавачите е посочена микроблогинг платформата Twitter, в която имало 400 милиарда съобщения, но нито едно, което да е полезно.

Не е забравена и Операция Farmville, която имала за цел да успокои милионите хора, които са без работа заради световната криза.


Добави коментар

Защитен код
Обнови