Пингвинът Пит полетя

Вторник, 22 Март 2011 10:26 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

ping_verybig_687320Пингвините са от малкото птици, които не умеят да летят. Но не и ако си Магеланов пингвин на име Пит!

Пит полетя, но не с крила, а като се повози на самолет. Това стана по време на полет отСан Франциско до Сан Диего. Това разстояние Пит пропътува в компанията на своите "настойници" - специалисти от паркаSeaWorld.

По време на 90-минутният полет, докато пасажерите слушали лекция за пингвините, любопитният Пит се разходил из салона, надникнал навсякъде, където може да се надникне, включително и под креслата на пътниците, пише БГНЕС. Никой от тях не се оплакал обаче, а много от тях дори се снимали с Пит или го заснели с мобилните си телефони.

Магелановите пингвини обитават Южна Америка и предимно Патагония. Възрастният екземпляр достига до 80 см. височина и 5 кг. тегло. Магелановият пингвин се храни с малки сепии, калмари и риба. Доживява до 18-годишна възраст.


Добави коментар

Защитен код
Обнови