Устройство управлява iPhone с мозъчни вълни

Четвъртък, 20 Януари 2011 11:07 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Очевидно революцията при мобилните телефони, които вече притежават тъч скрийн дисплеи, не бе достатъчна за технологичните гиганти.

 

Американската компания PLX Devices вече предлага на клиентите си устройството "XWave", което "засича мозъчните вълни на човека" и ги свързва с всеки един вид технология.

Създател и изпълнителен директор на компанията Пол Лоучеронкул обяви, че е въпрос на време преди новите продукти като "XWave" да навлязат в ежедневието на обикновения гражданин.

"Човешкият мозък е най-могъщото и сложно нещо във Вселената. За първи път в историята обаче ние успяхме да обуздаем силата му и да я свържем с ежедневните технологии", заяви директорът на PLX Devices.

"С новото ни устройство възможностите за иновации вече са безгранични", посочи още Лоучеронкул.

Въпреки това за момента "XWave" може да работи единствено с мобилните устройства на технологичния гигант Apple, включително iPhone, iPad и iPod Touch, допълва БГНЕС.

Уникалната нова джаджа, която на пръв поглед изглежда досущ като хендсфри за мобилен телефон, е напълно безопасна, тъй като "единствено слуша" мозъчните вълни и "не предава, нито изпраща каквито и да е сигнали".

 


Добави коментар

Защитен код
Обнови