Екологията доминира на панаира на играчките в Азия

Четвъртък, 20 Януари 2011 11:06 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Любими играчки от миналото и модернизирани версии на традиционни играчки могат да се видят на големия панаир в Азия. Сред новите предложения са най-разнообразни видове безжични устройства, които могат да се свързват към iPhone и iPod.


С близо 2000 участници тазгодишното издание на азиатския панаир поставя акцента върху екологичните играчки и игри. Като например мебели за деца, направени от рециклиран картон, играчки от сертифициран дървен материал и дори екологична къща за кукли със слънчев панел на покрива. „Купувачите търсят играчки с добър дизайн, които същевременно да са функционални и екологични”, казва една от участничките в панаира, цитирана от БГНЕС.

Производителите на екологични играчки се надяват пазарът им скоро да се разшири, тъй като все повече хора се обезпокоени от химикалите, използвани при производството на традиционните играчки. Но те също така признават, че цената може да се окаже бариера. „Хората искат играчката да е екологична, но не са готови да платят повече пари за нея, така че това е проблем за индустрията в момента”, заяви участник в панаира.


Добави коментар

Защитен код
Обнови