Щастливи на 50

Четвъртък, 20 Януари 2011 11:05 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Ако днес ставате на 50 години, не се тревожете, навлизате във възрастта на истинското щастие.

Учени установиха, че много от хората, живели половин век, са доволни и щастливи от съдбата си. Причината за това е, че те са спокойни, че са изплатили ипотеката си, децата им вече са поели по пътя си и могат да прекарват повече време с любимите си хора и с приятелите си.

 

Изследването е проведено сред близо 1500 души на възраст около 50 години, уточнява БГНЕС. Учените установили, че 40% от участниците са доволни от живота си повече от всякога. Много признали, че са щастливи от постиженията в кариерата си и са горди, че децата им са започнали своя собствена кариера. Прекарването на повече време със семейството и активният социален живот също са ключови фактори. Близо две трети от хората на 50 години се чувстват по-уверени от когато и да било преди.

85% заявили, че нещата, за които са се тревожили, когато са били на 20 или 30 години, вече не им се струват важни. Над една трета споделили, че не се безпокоят за тялото или имиджа си. Участниците в изследването, които не били щастливи, заявили, че се тревожат главно за финансите си или за здравето, а близо една трета са обезпокоени от финансовото положение на децата си. Тревогата за връзките на децата си и страховете за здравето на родителите им също им пречи да са напълно щастливи.

 


Добави коментар

Защитен код
Обнови