Унгария смята, че Румъния е по-подготвена от нас за Шенген

Четвъртък, 20 Януари 2011 10:56 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Румъния е по-близо от България до изпълнение на условията за присъединяване към Шенгенското пространство за свободно движение на хора в Европейския съюз, заяви унгарският вътрешен министър Шандор Пинтер, цитиран от Франс прес.


Унгария е ротационен председател на ЕС за първите шест месеца на 2011 г.

"След заседанието на експертите в Брюксел на 14 януари за подготовката на Румъния и България стана ясно, че изглежда Румъния е по-подготвена от България", каза Пинтер пред журналисти. Той добави, че ново заседание на експерти ще има в Брюксел на 28 януари.

"С България все още имаме технически проблеми", продължи Пинтер. Той обаче изключи възможността за отделно присъединяване на двете страни към Шенгенското пространство, съобщава БТА. 

Във връзка с възраженията на Франция и Германия срещу присъединяването на Българияи Румъния към Шенген заради корупцията и проблемите в съдебната система, Шандор Пинтер каза, че трябва да се проучи дали е имало подобни обстоятелства в процеса на присъединяване на други страни към Шенген, отбелязва Франс прес.


Добави коментар

Защитен код
Обнови