Взрив избухна и в трети реактор на АЕЦ „Фукушима-1”

Понеделник, 14 Март 2011 17:45 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

vzrivo_verybig_682616Кошмарът в Япония продължава. След като страната пострада в петък от най-тежкото в историята се земетресение, последвано от унищожително цунами, в събота сутринта се взриви водород в един от блоковете на АЕЦ Фукушима. Причината е спиране на охлаждането. Втори такъв взрив стана рано тази сутрин, а инженерите на мястото правят неистови усилия да предотварят трета експлозия. При взривовете няма изтичане на радиация. Българската Агенция за ядрено регулиране съобщи, че няма промяна в радиационния фон на страната.

След взривовете в първи и трети блок на централата Фукушима, в опасност сега е втори блок, но операторът на АЕЦ - Тепко - отхвърли възможността за изтичане на радиация, тъй като стените на реактора са много дебели. Според експерти възможността за повторение на ядрената авария отЧернобил е много малка, защото тази централа е построена при много по-засилени мерки за сигурност.


Добави коментар

Защитен код
Обнови