Расте броя на жертвите на свлачищата в Бразилия

Четвъртък, 20 Януари 2011 10:26 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Броят на жертвите на свлачищата в бразилския щат Рио де Жанейро нарасна на 741, а най-малко 207 души се водят изчезнали, съобщи Ройтерс.

Обявените от властите данни за изчезнали хора предполагат, че броят на загиналите може да достигне 1000. Според служители в най-тежко засегнатите градове Тересополис и Нова Фрибурго изчезналите са най-малко 300. Смята се, че много от тях са затрупани под свлеклите се земни маси, разрушили стотици домове, посочи Ройтерс.

Властите в Сао Пауло обявиха тревога заради пороите, отбеляза АП. Проливните дъждове, които се изливат над Сао Пауло, блокираха основни пътища в града. На някои места водата достигаше над прозорците на колите, посочва БТА. 

Пороите в най-големия град в Бразилия отнеха живота на една жена онзи ден, след като разрушиха къщата й. Временното спиране на проливните дъждове в районите на север от Рио де Жанейро позволи на спасителните екипи да засилят доставките на провизии в изолираните области и да извадят тела на затрупани от свлачищата хора.


Добави коментар

Защитен код
Обнови