Цените на Volt започват от 41 950 евро в Германия

Вторник, 08 Март 2011 10:34 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

volt_verybig_679398Цената за немския пазар бе обявена на пресконференцията на Chevrolet на автомобилното изложение в Женева. Volt ще ползва и стандартна осемгодишна гаранция (или 160 000 км. пробег) на акумулаторните батерии и силовия тракт.

Завоювалият множество награди електромобил с възможност за удължаване на пробега Chevrolet Volt ще се появи на пазара в Германия на цена от 41 950 евро (включително ДДС). Това бе обявено в рамките на официалната пресконференция на марката на автомобилното изложение в Женева.

Сходни ценови равнища се очакват и на останалите европейски пазари. Подобно на американците, купувачите в Стария свят ще могат да разчитат на същата безпрецедентна стандартна осемгодишна гаранция (или 160 000 км. пробег) на модерните литиево-йонни акумулаторни батерии и силовия тракт Voltec.

В момента това е най-продължителната и пълна гаранция, която се дава в автомобилната индустрия по отношение на акумулаторните батерии в електромобил. Volt ще се появи в европейските шоурумове на марката Chevrolet през ноември.

„Вярваме, че в настоящия момент Volt е най-доброто, лишено от грижи и напрежение решение за индивидуален транспорт на електрическа тяга на планетата", отбеляза Уейн Бранън, президент и изпълнителен директор на Chevrolet Europe. „Нашата цена за пазарите в Европа се основава на ценовото равнище на Volt в САЩ с леки промени поради разходите за транспорт, вносни мита, валутни курсове и хомологация", додаде още той.

Моделът Chevrolet Volt е конструиран с мисълта да бъде единствен автомобил в семейството. Той е първият в света електромобил с възможност за удължаване на автономния пробег, предлага четири места и може да измине разстояние между 40 и 80 километра изцяло на електрическа тяга. Свързаният с електрогенератор малък двигател с вътрешно горене на борда се включва автоматично при нужда от зареждане на акумулаторните елементи и може да удължи общият пробег с едно зареждане до около 600 километра.

Благодарение на своя въртящ момент от 368 Нм, който е на разположение веднага след потегляне, Volt се ускорява от 0 до 100 км/ч само за девет секунди и достига максимална скорост от 161 км/ч. За зареждане на акумулаторната батерия е необходим единствено нормален домакински електроконтакт с напрежение на тока 230 V. Пълното зареждане на акумулаторите отнема между три и четири часа.

Плановете на Chevrolet включват производството на 10 000 екземпляра от модела Volt до края на настоящата календарна година и на допълнителни 45 000 бройки през 2012 г. Моделът излиза от завода на GM в Детройт-Хамтрамк, щата Мичиган. Модерните литиево-йонни акумулаторни батерии се произвеждат в завода на GM в Браунстаун Тауншип, разположен също в щата Мичиган.


Добави коментар

Защитен код
Обнови