Украинец ще обиколи света под водата

Понеделник, 07 Март 2011 10:35 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

svat_verybig_678668Украински пътешественик и търсач на силни усещания възнамерява да постави нов рекорд в „Книгата на Гинес”, като обиколи целия свят с помощта на устройство за подводно плуване, пишат местните издания.

Ентусиастът, чието пътуване навярно ще започне през 2012 г., се казва Фьодор Конюхов и живее в Запорожка област. Мъжът възнамерява да обиколи цялото земно кълбо с помощта на устройството „Север-2”, което е изработено преди повече от 20 години в СССР. Подводният механизъм представлява малък вид подводница, пригодена за редица дейности, включително подводен туризъм, изследване на непознатите води и инспекция на нефтените и газовите платформи, посочва БГНЕС. Той пък бил дарен на Конюхов от неговите спонсори.

Украинецът преди време взел решение да прекоси света под вода, тъй като се вдъхновил от книгите на Жул Верн. Наскоро Фьодор дори сподели, че за това си мечтаел още като дете, когато за първи път бил запленен от тайнствеността на морските дълбини. 

Въпреки, че рядко намира място в страниците на западните издания, името на Конюхов е широко известно в бившите съветски републики. Украинецът преди време се превърна в първия човек, стъпил и на двата земни полюса. Освен това той е прекосил и Атлантика цели 14 пъти.


Добави коментар

Защитен код
Обнови