Спасиха изчезналия в Непал български парапланерист

Неделя, 06 Март 2011 11:25 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Nepal_10Камен Куманов, българският пилот на парапланер от компанията „Пяранова Параглайдинг” (Pyaranova Paragliding Company) от Лейксайд, Похара, е спасен, съобщи интернет изданието на непалския всекидневник „Република”. Куманов беше в неизвестност от пет дни след като излетя от скала в Сарангкот.

40-годишният българин бил открит в петък от спасителни екипи на непалската полиция и армия в дефиле в областта Каски. Изтощен и с натъртвания по ръцете и лицето, той проговорил едва след като полицаят, който го видял пръв, му подал кутия със сок. 

Куманов разказа пред журналисти, че не е ял нищо през тези пет дни и почти е изгубил надежда, че ще оцелее. Българинът каза, че си бил взел три дни почивка от компанията, за да бъде с приятели. „Утолявах жаждата си, като пиех вода от снега, който разтапях. Беше ужасяващо да спя в тъмната и мразовита джунгла”, разказа парапланеристът, цитиран от БТА.  

Българинът обясни, че загубил управлението върху парапланера, след като едно от въжетата му внезапно се усукало. „Въздушното течение ме понесе настрани и ме запрати в една скала”, разказа той. „След това се търкулнах надолу. Това, че оцелях, е истинско чудо”.


Добави коментар

Защитен код
Обнови