Откриват „София филм фест” с „Черният лебед”

Петък, 04 Март 2011 10:42 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

sofia_verybig_678084За първи път от 10 години „София филм фест” се открива с американски филм. Тази вечер с прожекция на лентата на Дарън Аронофски „Черният лебед” се дава старт на 15-ия Международен „София филм фест”. Актьорът Руси Чанев и режисьорът Отар Йоселиани ще получат Наградата на София на Столичната община за изключителен принос в киноизкуството. По време на фестивала отличието ще бъде връчено и на актрисата Клаудия Кардинале и режисьора Клод Льолуш.

С „Оскар” и „Златен глобус” за актьорското постижение на Натали Портман, с пет номинации за „Оскар”, 12 за БАФТА и четири за наградата „Независим дух”, „Черният лебед” получи признание и от влиятелните общности на кинокритиците в САЩ, както и наградата „Марчело Мастрояни” от Венецианския филмов фестивал.  

Официалната програма на „София филм фест” е до 13 март в София, а допълнителната - от 14 до 20 март в СофияБургасПловдив и Варна. На закриването на 13 март руският режисьор Алексей Учител ще представи лично филма си „Краят”. Във фестивалния  афиш са 118 игрални, 24 документални и над 70 късометражни филма.


Добави коментар

Защитен код
Обнови