Японци разработват революционен асансьор

Петък, 04 Март 2011 10:41 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

asao_verybig_491824Японска компания съобщи, че разработва асансьор, който стига до етаж с гласова команда и пристига автоматично, ако някой го чака на площадката. Това го прави идеално решение за незрящите и хората с физически недостатъци.

Компанията Мицубиши Електрик комбинирала система за разпознаване на гласа и установяване на присъствие, така че асансьорът се повиква автоматично, когато човек застане пред вратата му. След като се качи в него, той трябва само да каже на висок глас до кой етаж иска да стигне. Тогава асансьорът потвърждава гласно етажа, след което тръгва, отбелязва БГНЕС.

"Подобен асансьор е по-лесен за използване от възрастни, хора в инвалидни колички, незрящи или просто хора, чиито ръце са пълни", допълни компанията, специализирана и в производството на ескалатори.

Мицубиши Електрик съобщава, че вероятността за грешка е наполовина по-малка спрямо другите технологии, използвани в момента. Компанията планира да предложи опцията за гласови инструкции в асансьорите си до няколко месеца.


Добави коментар

Защитен код
Обнови