Изчезнал българин парапилот се издирва в Непал?

Петък, 04 Март 2011 10:37 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

bright11Камен Куманов, български пилот на парапланер от компанията „Пяранова Параглайдинг” от Лейксайд, Похара, е в неизвестност от понеделник, съобщава на сайта си непалският в. „Хималайън таймс”.

Според компанията той излетял от СарангкотКаски, за КорчунгМачапучаре. Мениджърът на компанията Анидев Гхарти заявил, че опитите да се свържат с Куманов били неуспешни, защото мобилният му телефон е изключен. Куманов си взел тридневен отпуск, за да посети планините.

Компанията е информирала полицията и армията на Непал, уточнява БТА. Започнало е издирване с хеликоптер в координация с бюрото на Управлението за гражданска авиация в Похара. Совит Бания, секретар на Непалската организация за въздушни спортове, заявил, че тя също е започнала издирване. Според него Куманов е в Корчунг. Говорител на властите съобщил, че са включили в издирването 45 полицаи от Въоръжените полицейски сили. 

Ръководителят на бюрото на Управлението за гражданска авиация в ПохараНарендра Тхапа, напомнил, че според правилата парапланеризмът е разрешен само в района около Сарангкот. По думите му бюрото не може да следи дейността на парапланерните компании поради липса на човешки ресурси. Осем такива компании действат в Похара, отбелязва „Хималайън таймс онлайн”.


Добави коментар

Защитен код
Обнови