iPad 2 е вече реалност! Виж новия таблет на Apple!

Четвъртък, 03 Март 2011 10:40 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

ipad25092Лично Стив Джобс (Steve Jobs), във видимо добро здраве, представи тази вечер в Сан Франциско новия iPad. Той партнира на изпълняващия длъжността изпълнителен директор на Apple - Тим Кук. Презентацията на Apple започна с малко предистория и дори "заяждане с конкуренцията".

В началото бе съобщена информация, че потребителите на магазина за електронни книги - iBooks, вече са свалили над 100 млн. заглавия, а пускането на още много нови такива предстои. Стив Джобс посочи, че докато в App Store има 65 хиляди приложения, то за Android базираните таблети засега те са само 100.

СЕО-то не пропусна да отбележи и факта, че за миналата 2010 година Apple са продали над 15 милиона таблети, докато един от основните им конкуренти - Samsung - само 2. Но нека спрем вниманието си на iPad 2 – главния герой на вечерта. Първата видима промяна е в дизайна. Таблетът е много по-тънък, като дебелината му е редуцирана от 13,4 мм, до 8,8 мм. Ако не можете да си го представите, то това е по-малко дори от дебелината на iPhone 4. Пълните размери на iPad 2 са 241,2х185,7х8,8 мм, а екранът му е 9,7 инча, който работи в резолюция от 1024х768 пиксела. Друга важна особеност е, че iPad 2 ще се предлага и в бяло. Веднага на очи се набива, че таблетът има 2 камери.

Когато това бе обявено, повечето хора си мислеха, че става въпрос за възможност за заснемане на 3D, но всъщност става въпрос за една за видео разговори и една - за снимки. Основната камера има възможност да снима HD в резолюция 720р, както и видео с 30 кадъра в секунда, като има и 5-кратен дигитален зуум. Интересен факт е, че в таблета е използвана последната версия на жироскопа от iPhone и iPod - Touch. iPad 2 би трябвало да е и чувствително по-мощен, тъй като разполага с двуядрен процесор A5, работещ на 1 Ghz, който по думи на създателите му, работи до 5 пъти по-добре от предшественика си.

Сред важните нововъведения в устройството са и наличието на възможност за възпроизвеждане на видео в 1080p Full HD резолюция на телевизор, като това може да стане през HDMI изход. Батерията също е подобрена и вече може да издържа до месец в режим на готовност. Цената на новия таблет на Apple започва от $499 и достига до $ 829. iPad 2 ще се продава от 11 март в САЩ, а на 25 март - и в още 26 държави, но за съжаление България не е една от тях.

За таблета бе показано и специално калъфче, което ще се продава на цени от $39 и $69 в зависимост от това дали е полиетиленово или кожено. Подобно на моделите на Blackberry, то се задържа за таблета с магнити и щом бъде отстранено, събужда автоматично устройството. С новия таблет бе представена и новата операционна система iOS 4.2, която ще се появи заедно с него, както и новите приложения FaceTime, iMovie и GarageBand.

Факт е, че потребителите отново не видяха нито SD слот за карти, нито USB порт, нито голяма част от нещата, които се очакваха да се включат в новия модел. С представянето на iPad 2, слуховете за нов таблет от Apple обаче, няма да стихнат. На пресконференцията бе загатнато, че се готви и iPad 3, a това отлично съвпада с информациите за нов мини таблет, който компанията разработва.


Добави коментар

Защитен код
Обнови