Сватбата на принц Уилям помрачена от неприличен символ

Сряда, 19 Януари 2011 20:58 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Представителите на британското кралско семейство са изправени пред неочаквани трудности при подготовката на сватбата напринц Уилям и Кейт Мидълтън.

Инициалите от първите букви от имената на младоженците „WC” от William и Catherine образуват неправилна комбинация, с която най-често се означават тоалетните.Кралица Елизабет II била неприятно изненадана да разбере, че съчетанието на буквите никак не подхожда на кралското семейство. В много страни с комбинацията на двете букви „WC” се означават тоалетните.

Ако бъде одобрен, този знак ще се появява на всички официални документи на британското кралско семейство, както и върху безброй сувенири, произведени по целия свят, посочва БГНЕС. Този символ може да украси и някои важни обществени или правителствени сгради.

За да разрешат този проблем, организаторите на сватбата предложили да обърнат последователността на буквите и да получат не толкова неприличното „CW”. 

Междувременно китайски сувенири за кралската сватба вече заляха Острова. Сватбата на Уилям и Кейт създаде шопинг треска по цялата планета и редица търговци започнаха да произвеждат всевъзможни сувенири - от възпоменателни чинии и плочки до кърпи за избърсване на порцеланови съдове с техните ликове. Бъкингамският дворец пък издаде редица директиви и посочи сувенирите, които имат разрешение да се продават на територията на Великобритания.


Добави коментар

Защитен код
Обнови