Берлускони престана да използва телефон, за да не го подслушват

Вторник, 01 Март 2011 10:28 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

ber_verybig_676564Италианският премиер Силвио Берлусконив последно време се е отказал да използва телефон, съобщи ИТАР-ТАСС.

На среща с членове на неговата партия "Народ на свободата" Берлускони обявил, че това е принудителна мярка, за да се спаси от подслушване, наредено от прокуратурата.

"Трябва да знаете, че председателят на кабинета от министри повече не използва никакви телефони, тъй като всичките му разговори се подслушват. Тъй като никой не затича правото на свободно общуване по телефона, аз се върнах към старите времена и повече не използвам телефон", заявил Берлускони.

Срещу премиера се води дело по обвинения, че е използвал услугите на непълнолетни момичета на повикване, припомня БТА. Повечето от доказателствата по делото са били събрани чрез подслушване на телефоните на премиера, на хората от най-близкото му обкръжение и на момичетата, които са го посещавали в личната му вила близо до Милано.

Италианските медии по невнимание или преднамерено публикуваха неотдавна номера на личния мобилен телефон на Берлускони, посочва ИТАР-ТАСС.


Добави коментар

Защитен код
Обнови