Google промени тайната си формула за търсене

Събота, 26 Февруари 2011 10:29 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

googverybig_675166Американският технологичен гигант Googleпромени тайната си формула за търсене на сайтове в Мрежата в рамките на САЩ, като по този начин компанията цели занапред да препоръчва главно порталите, които заслужават доверие.

Решението на търсачката е част от борбата на гиганта с новите и некачествени уебсайтове, които притежават съдържание, копирано от големите Интернет портали. „Много от промените, които направихме, са едва доловими за обикновения потребител”, заявиха едни от главните инженери на Google Мат Кътс и Амит Синхал. „През последния ден направихме доста голямо алгоритмично подобрение на начина, по който резултатите от търсенията излизат”, посочиха още експертите, цитирани от БГНЕС.

Според тях промените в търсачката засягат близо 11,8% от търсенията, като по този начин некачествените уебсайтове вече ще излизат на по-долни позиции, докато ползващите се с доверието на компанията портали с оригинално съдържание ще излизат на по-предни страници. 

„Длъжни сме да работим по създаването на здравословна Интернет екосистема”, уточниха още Кътс и Синхал.


Добави коментар

Защитен код
Обнови