Клип за охолния живот на руските митничари ядоса Путин

Четвъртък, 17 Февруари 2011 11:51 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

put_verybig_670010Руският премиер Владимир Путин разкритикува група митничари за клипа, който са качили в Youtube и от който личи, че живеят охолно, и то, както твърдят, само от заплатите си, предаде Ройтерс. 

На клипа - пародия на рап изпълнение, който е заснет в пристанищния град Владивосток наТихия океан, се виждат митничари с тъмни очила, които карат Ролс-ройс и пият шампанско в компанията на оскъдно облечени жени, информира БТА.

"Не можете да си представите как се забавляват митничарите", пеят хорово държавните служители, а полугола жена притиска митничарска униформа към гърдите си. На веселящите се митничарите не са наложени дисциплинарни наказания, но руският премиер не остана възхитен от клипа. 

Той каза, че и сам обича да се пошегува и да се посмее, но с творчество човек трябва да се занимава в Културния дом на митниците, а не на работното си място, предаде РИА Новости. Тези талантливи млади хора не са преценили добре равнището на таланта си и къде може да го проявяват. Путин каза това на среща с ръководството на Федералната митническа служба, на която изгледа и видеоматериала. Ръководителят на службата Андрей Белянинов, който защити подчинените си с думите "талантливите хора са талантливи във всичко", все пак отбеляза, че подобни изпълнения на работното място няма да се повторят, пише БТА.

В Русия митничарите са смятани за едни от най-корумпираните служители, отбелязва Ройтерс. Руският финансов вестник "Ведомости" неотдавна писа, че средната месечна заплата на митническите служители в Русия е около 1000 долара. Толкова е и средният размер на даваните подкупи.


Добави коментар

Защитен код
Обнови