Четири нови жертви взеха протестите в Бахрейн

Четвъртък, 17 Февруари 2011 11:29 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

protes_verybig_670226Още двама участници в протестите вБахрейн починаха от раните си, получени при разпръскването със сила на протестите, предаде Франс прес. С това жертвите от тази нощ стават четири.

През нощта на сряда срещу четвъртък силите за борба с безредиците разпръснаха протестиращите, решили да устроят лагер в центъра на столицата Манама и настояващи за реформи. На място загинаха двама от участниците в протестите, а 95 души бяха ранени, от които петима сериозно.

Според разкази на свидетели силите на реда атакували протестиращите изненадващо на площад "Перла" и използвали сълзотворен газ, палки и гумени куршуми.

Лидерът на шиитската опозиция в Бахрейн шейх Али Салман увери, че щурмът на силите на реда срещу протестиращите в центъра на Манама ще има катастрофални последици. Той определи нападението като варварска атака срещу мирни протестиращи.

От началото на протестите в Бахрейн бяха убити 6 души.

САЩ поискаха от Бахрейн, техен близък съюзник, да спазва правото на гражданите да демонстрират мирно и да се вслушат в проблемите им.

Протестът започна в понеделник по инициатива на млади хора в интернет, откъдето призоваха чрез Фейсбук към демонстрации с искане за политически и социални реформи в Бахрейн. Основното искане на протестиращите е оставката на премиера Шейх Халифа бин Салман ал Халифа, който управлява от 1971 г., когато Бахрейн получи независимост.


Добави коментар

Защитен код
Обнови