Фейсбук поскъпва до 60 млрд долара

Понеделник, 14 Февруари 2011 10:32 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

facebookСоциалната мрежа Фейсбук (Facebook) възнамерява да остави служителите си да продадат акции за един милиард долара, което може да увеличи пазарната стойност на компанията до 60 милиарда долара, предаде Франс прес, позовавайки се на специализирания сайт All Things Dogital, цитиран от АСН. Операцията може да бъде организирана, след като няколко големи институционни инвеститори са се свързали с компанията с намерението да инвестират с нея.

Това би означавало увеличение на капитализацията на сайта с 20 процента за един месец. През януари Фейсбук съобщи, че е събрала 1,5 милиарда долара при операция, при която пазарната му стойност достигна около 50 милиарда долара, предаде БТА. Обмисляната нова операция би позволила на служителите на компанията да получат финансови облаги от успеха на сайта, без обаче да се разпръскват акциите на Фейсбук, който се стреми да не надвишава прекалено бързо прага от 500 акционери.

Последно променена на Понеделник, 14 Февруари 2011 10:34

Добави коментар

Защитен код
Обнови