В Естония: Мачът с България беше фарс, нагласена работа

Петък, 11 Февруари 2011 10:40 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

bg_big_666917Равенството между България и Естония (2:2), след четири дузпи, бе обявено за уговорено. Съмненията на естонските медии потвърди говорителят на Естонската футболна федерация Микел Уйболехт пред „Делфи”.

„Приятелският мач бе договорен от агенция, с която ние не искаме повече никога да работим. Имахме сигнали, че може да има манипулация и преди самия мач, и съмненията се потвърдиха с хода на двубоя. Същата агенция организира Латвия-Боливия, мач, който приключи по подобен начин – 2:1, като и трите гола паднаха от дузпи,” обясни Уйболехт. „Използването на агенции, лицензирани от ФИФА, за уреждане на футболни мачове не е нещо необичайно.

Ние сме имали няколко такива организирани контроли. Другата опция е директна договорка между федерациите,” продължи говорителят. „Това преживяване сега обаче ни прави много предпазливи. Манипулацията на резултати във футбола, и в спорта като цяло, е огромен проблем, с който трябва да се борим на всички нива,” завърши Микел Уйболехт.


Добави коментар

Защитен код
Обнови